Начало Водещи Задава се проблем с доставките на тоалетна хартия

Задава се проблем с доставките на тоалетна хартия

847
тоалетна хартия доставките

В света може да възникне дефицит при доставките на тоалетна хартия заради недостига на съдове за доставка на суровини от Южна Америка, съобщи информационната агенция „Блумбърг“.

Бразилската компания Suzano Papel e Celulose е най-големият производител на суровина-полуфабрикат за тоалетна хартия. От компанията предупредиха, че „глобалният недостиг на морски контейнери може да доведе до затруднения с доставките на суровини”.

Компанията доставя около една трета от дървесната маса в света. За превоза на суровината използва бълкери – кораби, предназначени за превоз на насипни товари.

През последните месеци в света има остър недостиг на контейнери и кораби за тяхното транспортиране заради увеличения обем на морския трафик.

Според главния изпълнителен директор на бразилската компания Уолтър Шалк, кризата се задълбочава и има недостиг на кораби за насипни товари.

Сериозните смущения в търговията с целулоза „в крайна сметка могат да повлияят на предлагането на тоалетна хартия. Разбира се ако производителите не разполагат с достатъчно запаси“, твърдят от „Блумбърг“.

Източник БГНЕС

предишна статияНай-важното около коронавируса в момента
следваща статия2021 ще бъде година на експерименти в леглото според сексолозите