Начало Водещи Най-важното около коронавируса в момента

Най-важното около коронавируса в момента

902
ваксината коронавирус

Ваксината AstraZeneca срещу коронавирус е 76% ефективна при нов анализ на американско изпитване.

AstraZeneca заяви, че нейната ваксина за COVID-19 е 76% ефективна за предотвратяване на симптоматични заболявания в нов анализ на голямото американско проучване. То е малко по-ниско от нивото от 79%, обявено тази седмица в доклад, който беше критикуван за използването на остаряла информация.

Последните данни се основават на 190 инфекции сред повече от 32 400 изследвани в САЩ, Чили и Перу. AstraZeneca заяви, че планира да поиска разрешение за използване в САЩ при спешни случаи през следващите седмици. Най-новите данни са представени на независимата комисия за надзор над изпитванията.

Индия отлага големия износ на ваксини AstraZeneca, тъй като инфекциите нарастват

Индия временно задържа целия основен износ на ваксината срещу коронавирус AstraZeneca, направен от Института за серуми в Индия, най-големият производител на ваксини в света, за да отговори на вътрешното търсене при нарастване на инфекциите, съобщиха два източника пред Ройтерс.

Кабинетът на министър-председателя Нарендра Моди реши тази седмица да разшири своята система за ваксинация. Ще бъдат включени всички над 45 години от 1 април.

В същото време много държави, които се борят с нарастването на инфекциите, настояват всички възрастни граждани да бъдат ваксинирани.

САЩ се надяват, че докладът на СЗО за произхода на коронавирус е „базиран на науката“

Съединените щати очакват разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на новата пандемия на коронавирус да изисква допълнително проучване, може би включително и посещение в Китай, заяви в сряда висш американски служител.

Дългият доклад на екипа – съставен от международни експерти и техни китайски колеги – се очаква да бъде публикуван тази седмица, казват от СЗО.

Борис Джонсън обмисля по-строги правила за Франция

Великобритания може да засили ограниченията за пристигане от Франция, включително за превозвачи. Страната трябва да се защити срещу нови варианти на вируса COVID-19, разпространяващи се в останалата част на Европа, където ситуацията е трудна, заяви премиерът Борис Джонсън.

Запитан дали Франция трябва да бъде включена в червения списък, Джонсън заяви пред парламентарната комисия, че тестването на превозвачи ще има влияние върху търговските потоци.

Източник Ройтерс.

предишна статияКовид кризата реже заплатите във Ватикана
следваща статияЗадава се проблем с доставките на тоалетна хартия