Начало Водещи 2021 ще бъде година на експерименти в леглото според сексолозите

2021 ще бъде година на експерименти в леглото според сексолозите

838
сексолог

Водещият британски сексолог Трейси Кокс, автор на множество книги, посочи основните тенденции в секса през 2020 г. и сподели прогнози за 2021 г., съобщава „Дейли Мейл”.

Според Кокс 2021 г. ще бъде годината на сексуалните експерименти. Според проучване на един от британските търговци на секс играчки, през 2020 г. 52% от анкетираните двойки поради пандемията от COVID-19 и самоизолацията са опитали нещо ново в секса: ролеви игри, секс в кола и въплъщение на еротичните фантазии на партньора. 71% от тях са заявили, че ще продължат да експериментират и след края на пандемията.

Представители на един от сайтовете за секс запознанства отбелязват, че през 2020 г. необичайно голям брой потребители са започнали да се идентифицират като бисексуални. Те предполагат, че броят на хората, отворени за нови сексуални преживявания, ще расте през следващата година.

Хората са все по-склонни да търсят в търсачките информация за садо-мазо, споделя британския сексолог. През 2020 г. продажбите на ремъци са нараснали с 200%. 10% от 1000 анкетирани британски жени заявяват, че ги използват при секс с партньори от мъжки пол, други 10% признават, че биха искали да опитат това.

Прогнозата

Кокс каза, че през 2021 г. хората ще станат още по-отворени за връзки на дълги разстояния: поради ограниченията, наложени от пандемията, личното срещане става все по-трудно. Според едно от приложенията за запознанства, половината потребители са готови да търсят партньор „навсякъде“. За сравнение преди мнозинството предпочиташе да зададе строги географски граници. 66% от анкетираните казват, че разговорът с партньора е станал много по-важен за тях от преди. 70% от анкетираните са готови за виртуална среща, а 33% са отворени за дългосрочни връзки от разстояние.

През 2021 г. тенденцията за секс играчки ще продължи: една трета от анкетираните са закупили нови устройства през 2020 г. В същото време продажбите на играчки за двойки са нараснали безпрецедентно през последната година. Кокс каза, че категорията обикновено е много по-малко търсена.

Сексологът отбеляза, че пандемията е накарала хората да си спомнят за бившите си партньори. Всеки пети респондент признава, че е писал или се е обаждал на бивше гадже, една четвърт от анкетираните казват, че самите те са се свързали с тях. В повечето случаи хората просто са искали да разберат дали бившият им е добре.

предишна статияЗадава се проблем с доставките на тоалетна хартия
следваща статияСлънчево и топло време днес