правите грешки
снимка: Pixabay

Правите ли грешки? Това е съвсем нормално, всеки греши. Грешките са най-добрите учители. Грешките също са вроден източник на мъдрост, който придобивате при раждането си и продължавате да натрупвате през целия си живот. Как иначе бихте знаели как да ходите, ако никога не сте падали и не сте измисляли как да се изправите на крака?

Обаче някъде по криволичещия път на живота грешките станаха лоши. Те са се превърнали в чудовища в главите ни, които ни карат да се чувстваме като провали. Добре, може би сте разочаровани, срамувате се и какво от това? Съвземете се,  и осъзнайте, че току-що сте научили ценен урок, който ще помните до края на живота ви.

Ето 20 причини, поради които избягването на грешки може да бъде най-голямата ви грешка:

1. Губите опит

Трябва да изпробвате това, което не работи. Така се извършват научни експерименти и изследвания. Когато приложите това в живота си, резултатите от опита ще останат непроменени. Те влизат в подсъзнанието ви и остават там. Ако не сбъркате, няма да можете да се научите.

2. Без тях е невъзможно да се стигне до върха

Грешките са градивни елементи, всеки от които поставя основите за бъдещ успех. Както каза Марк Кубан: „С най-добрите си усилия научих много. С всяка грешка и провал, не само моя, но и на хората около мен, се научих какво да не правя. “

3. Спирате часовника

Успехът не се случва за една нощ. Това отнема време и през това време много се обърква.

4. Слушате негативни гласове в главата си

Ако се поддадете на това убеждение „Не мога, страхувам се да се проваля“, очаква ви тъжен живот.

5. Застоявате се и не правите нищо

Нищо добро не може да се случи, ако не сте готови да правите грешки. Следвайте щастието си.

6. Слушате негативното мнение на другите и ги оставяте да управляват бъдещето ви.

Скептиците винаги са готови да разрушат мечтите ви. Оставянето на отрицателните мнения да определят избора ви пречи на вашия напредък.

Например можете да благодарите на ядосания готвач Джордж Крум за любимата ни закуска, картофени чипсове.

Историята е следната: Джордж загубил самообладание, когато клиент изпратил обратно чиния чипс, защото те не били достатъчно препържени. Възмутен, той нарязал тънко картофите, препържил ги, докато почти не изгорят, и след това ги осолил обилно. Той ги изпрати обратно на клиента, мислейки, че няма да ги хареса, но вместо това се появил картофения чипс!

7. Пропускате шанса да станете силна личност.

Никога няма да разберете колко сте силни, докато не получите възможност да поправите грешката си.

8. Пропускате шанса да станете мъдри.

Отново, никога не знаеш колко си умен и бърз, докато не преодолееш грешката и след това отскочиш и израстнеш благодарение на нея.

9. Губите време в очакване на съвършенство.

Нещата никога не са идеални. Животът е несъвършен. Целият живот е поредица от грешки.

10. Ставаш губещ, а не победител.

Ако оставите една грешка да ви управлява, вие създавате модел на присвояване. Бил Гейтс коментира: „Не пропуснахме мобилните телефони, но начинът, по който го направихме, ни попречи да спечелим лидерство. Така че това очевидно е грешка. “ Той обаче не позволи това да му попречи да стане успешен в другите си начинания.

11. Никога няма да научите нищо, ако не се поучите от грешките си.

Това, че нещо не се е получило, не означава, че от него не е излязло нещо добро. Чудотворни неща могат да се случат от грешки. Например Пърси Спенсър осъзнава, че бонбон в джоба му се е разтопил, докато прави проект за радарни проучвания. След това опитал с пуканки и ни дава микровълновата фурна.

12. Оставяте негативните емоции да управляват съдбата ви.

Оставяте негативизма да живее в главата ви. Никога не можете да постигнете щастие, ако негативните емоции управляват живота ви.

13. Мислите, че нещо, което се е случило в миналото, ще се случи и в бъдеще.

Грешно! Не можете да успеете, докато не изпитате няколко неуспехи. Животът се променя. Нищо не остава същото дори когато го искате.

14. Не искате да бъдете подражавани.

Ставането след грешка е истински триумф. Хората ви гледат. Може би вашите деца или колеги, ако сте началник на отдела, ви наблюдават. Какъв модел за подражание искате да бъдете?

15. Губите шанса да бъдете положителен модел за подражание.

Преживяването на грешка не е единственият учител, зависи от това дали се давите след него или плувате. Големите лидери са силни плувци.

16. Пазите се от повторение.

Практиката развива умения. Успехът се постига само от тези, които са готови многократно да практикуват промяна в поведението, уменията или действията си, докато не бъдат усъвършенствани. Според правилото на Малкълм Гладуел за 10 000 часа величието изисква поне 10 000 часа повторение. Ключът към успеха във всяка област е изпълнението на конкретна задача 20 часа седмично в продължение на 10 години.

17. Няма болка, няма успех

След тежка тренировка във фитнеса цялото тяло ви боли и вие го обичате. Защо? Защото се гордеете с това колко усилия полагате за самоусъвършенстване. Дори сте харесали колко силно е било чувството, докато сте тренирали. По онова време не сте изглеждали толкова щастлив.

18. Не сте нахални.

Тоест смелост, постоянство, сила и устойчивост за справяне с трудностите.

19. Отдаваш се на страховете си.

Вие замръзвате в очакване на провал. Оставяте страха да управлява живота ви и да формира бъдещето ви.

20. Не сте смел човек

„Грешките винаги са простими, ако човек има смелостта да ги признае.“ Брус Лий

Да живеете без да правите грешки означава да живеете само половината от живота си. Няма нищо по-хубаво от това да погледнете назад към миналите си преживявания и да видите как сте го преодолели, как сте се научили от него и как това ви е направило по-добри, по-щастливи, по-умни, по-смели и по-силни.

За още интересни статии, може да ни последвате на нашата Facebook страница

предишна статияКаква оценка дават мъжете на жените след 45
следваща статияПравилното хранене и най-срещаните митове за него