жените след 45

Дамите след 45 вече не са млади, но все още са много привлекателни за мъжете. Въпреки че на тази възраст на преден план излизат съвсем различни неща: значителен житейски опит, способност да се разбере избраният, осъзнаване на собствената стойност и самодостатъчност.

Мъжете имат свои специфични критерии, по които създават впечатление за жени над 45 години, а някои от тях може да са доста неочаквани. Ето и пет основни признака по които мъжете оценяват жените след 45.

1. Нейният външен вид

жените след 45
снимка: Pixabay

Разбира се, мъжете преди всичко обръщат внимание на външния вид на жената. Всъщност на 45-годишна възраст можете да изглеждате като зрелищен крадец на сърца, за когото се грижат с отворена уста, или можете да получавате съмнителни „комплименти“ за приликата с любимата ви баба.

Всичко зависи чисто от самата дама: доколко тя знае как да се грижи за косата и кожата си, да се поддържа в добра форма и най-важното да се облича с елегантност, достойна за нейната възраст.

2. Възможност за компромиси

Друго важно качество, което мъжете очакват от жените в зряла възраст, е способността да правят компромиси. В крайна сметка, като правило, младите момичета са твърде егоистични и фиксирани върху себе си, като непрекъснато тласкат избраника към маргиналите на своите желания.

Но дама над 45 години, по силата на житейския опит, знае как да се постави на мястото на партньор и да направи отстъпки. Тя е в състояние да признае грешките си и да даде на господина правото да избира, което е много ценно за него.

3. Способност да контролирате емоциите си

Мексиканските страсти със скандали, цветущи псувни и разбиване на чинии са добри само за тези, които обичат екстремни усещания, и то само в началото. Скоро безкрайните крамоли отегчават и мъжът иска мир и разбирателство. Младите момичета обикновено не знаят как да управляват достатъчно добре емоциите си и периодично организират мелодрами на любимия.

Но една зряла жена практически е усъвършенствала способността да контролира чувствата си, така че до нея можете спокойно да разчитате на спокойна вечер, в хармония и стабилност.

4. Готовност за новото

Друг важен параметър, на който мъжът обръща внимание, когато формира мнение за жена над 45 години, е отвореността към нови преживявания. Често в зряла възраст дамата се отдръпва твърде много, затваря се в своя малък свят, намира спокойствие в рутината и монотонността. Тя се страхува да промени нещо, отказва да напусне познатото си място, да използва нови джаджи, да посещава модни изложения и да опитва непознати ястия.

Мъжете обикновено са много предпазливи към такива неща, защото те означават, че ще бъде трудно да се изгради връзка с жена: тя просто не иска да промени нищо в живота си.

5. Умение да оставят мъжа сам

По-възрастната жена обикновено се отнася към чуждото лично пространство с голямо уважение. Тя отдавна е преминала периода, когато се е стремяла да прекарва с партньора 24 часа в денонощието. Сега самата дама има нужда от възможността да бъде сама, да прави любимите си неща и никой да не я занимава, докато тя пие чай в кухнята.

Затова тя, без обида и демонстративни изпълнения, отива да се срещне с мъжа, ако той реши да прекара вечерта с приятели, а не с нея.

Както можете да видите, изискванията на мъжете към жените след 45 години само нарастват. Ако те не изискват много от младо момиче, просто се наслаждават на красотата му, то от зряла дама, плюс всичко, те очакват разбиране, търпение и способността да слушат партньора.

Накрая да завършим с една мисъл по темата на английския автор Алън Кар, той казва следното:

„Жената винаги има три възрасти: на колкото изглежда,на колкото е и на колкото казва че е.“

предишна статияНа този италиански остров няма и никога не е имало коронавирус
следваща статияВсячески се стремите да не правите грешки? Не го правете, това е грешка.