Манчестър Сити

Манчестър Сити спечели като гост на ПСЖ с 2:1 и спокойно очаква реванша. Напълно се оправдаха очакванията за интригуваща среща между двата европейски гранда. През първото полувреме, съвсем очаквано, домакините доминираха и още от самото начало се хвърлиха в атака, създавайки няколко сериозни положения пред вратата на Едерсон. В 15-ата минута Маркиньос отбеляза с глава след центриране от корнер, а няколко минути по-късно Паредес беше на път от подобна ситуация да удвои резултата.

Второто полувреме започна почти по идентичен начин с натиск на парижани, но няколко минути бяха нужни на гражданите да променят напълно облика на играта. Решителният момент настъпи в 60-ата минута, когато центриране на Де Бройне в наказателното поле сякаш приспа вниманието на Навас, който очакваше атака от намиращите се там нападатели и почти безучастно видя как топката коварно влиза в мрежата. Изравнителното попадение даде нов импулс на футболистите на Пеп Гуардиола и в 71-ата минута направиха пълен обрат. Вторият гол дойде отново след грешка, този път в построяването на стената, през която премина отправения от Марез удар и отново изненада Навас.

Пречупени психически след двете фатални грешки, домакините изпуснаха нерви, което доведе до някои твърде груби отигравания и в крайна сметка до директен червен картон в 77-ата минута на Идриса Гей. Останали с човек по малко и изнервени от ситуацията, те не можаха да се противопоставят и стигнат поне до изравнителен гол до края на мача.

Очаква се интересен реванш в Лондон, в който гражданите се чувстват на крачка от финала, но ПСЖ със сигурност не са се отказали от амбициите си да вдигнат купата.

предишна статияНай-забележителните фестивали на цветята в Европа
следваща статияУспешен експеримент с концерт без социална дистанция в Барселона