Начало Свят Гуардиола: Атаката на ПСЖ може да ти докара безсънни нощи

Гуардиола: Атаката на ПСЖ може да ти докара безсънни нощи

874
Купата на Германия

Заплахата от нападателите на ПСЖ Неймар и Килиан Мбапе може да докара на мениджърите много безсънни нощи, заяви наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, добавяйки, че тимът му трябва да спре дуото в първия полуфинален сблъсък в сряда вечер.

„Те са твърде добри. Опитах се да спа добре миналата вечер и тогава не мислех за тях. Това е реалността. Те са топ играчи. Точно заради това те играят в този отбор. Готови сме да ги спрем. Да се защитаваме като отбор, да играем добър футбол и да се опитаме да отбележим голове“, започна той. Гуардиола се изправи за първи път срещу Неймар, когато бразилският нападател играеше за Сантос срещу Барселона на Световното клубно първенство през 2011.

„Помня, когато видях няколко клипа на Сантос в тази ера и казах на играчите на Барселона „Това е кралят на Сантос“ и всички бяха с отворени усти. Те казаха „О, Боже, какъв играч“. Той е наслада за окото. Неймар носи Бразилия на раменете си, номер 10 не е лесен за носене“. Неймар отиде в Барса преди ПСЖ да счупи трансферния рекорд, когато похарчи 222 млн. евро през 2017, за да го доведе в Париж, каза още Гуардиола.

„Сигурен съм, че ако бе останал в Барселона, те щяха да спечелят още 2-3 пъти Шампионска лига. С Неймар, Лионел Меси и Луис Суарес, най-добрите трима, които съм виждал“, завърши Гуардиола.

предишна статияКучетата акита ину са една от най-древните породи
следваща статияSpotify отчете рекордни приходи и надмина очакванията на анализаторите