Младите не знаят елементарни неща. Много е страшно, когато нямаш възпитание и необходимост от духовна храна, растат във времена на нисък морал. Това коментира емблематичният певец Веселин Маринов специално за Дебати.бг.

Тази примитивност на оцеляване до насъщния, води до тези празни места в главите и липсата на интерес към духовно обогатяване на всеки един от нас. Може младите да станат добри хора, ако имат добра семейна основа, която да ги е възпитала от малки да знаят какво искат от живота, а не интернет да ви погълне в света на негативните неща.

Именно заради това той се стреми да прекарва максимално много време със внуците си, в което да ги научи на духовни ценности.

Искам да ги кача на задната седалка, да ги запаша с коланите и да ходя да им покажа България. Да им покажа героите ни, историята, да им покажа кои са бабите, дядовците и от къде са тръгнали, за да могат да стъпят здраво и да се гордеят с имената и страната ни.

По думите му, по време на възпитанието е важно да се акцентира, че България „не е само псувни в ефир, ориентализми и чалга“. Мнението му е, че в момента цяри бездуховност и неграмотност

Сега дори не звучи добре да кажеш на някого, че е романтичен или сантиментален. Всичко е интерес. В днешно време никой не пита какво стана с току-що уволнения директор, който е наш приятел, а питаме кой е новият. Животът стана много интересчийски и не такъв, какъвто искам да живея. Усещам, че това не е моят свят. Усещам как започвам да се затварям в едни четири семейства, приятели, моето и до там. Нямам потребност да излизам, за да се разочаровам.

Как се изгражда собствен, разпознаваем стил през всички тези години; каква музика слуша в колата си; колко искрен трябва да бъде човек и как се промениха хората във времена на пандемия – четете утре в цялото интервю на Дебати.бг.

предишна статияПравителството с идея за фонд, който да стимулира връщането на образовани българи от чужбина
следваща статияКТ „Подкрепа“ призовава музеи и галерии да затворят в знак на протест