Правителството с идея за създаването на фонд „Стамболов“, който да стимулира връщането на образовани българи от чужбина. Предвижда се държавата да заплати образованието им. Това стана ясно по време на посещението на премиера Кирил Петков в българско училище в Мюнхен. 

Министър-председателят разговаря с децата за делото, завета и борбата за независимост, на която Васил Левски е отдал живота си.

Затова и днес наша отговорност е да направим България такава, каквато искаме да бъде – просперираща и да работи по еднакви правила за всички граждани“, посочи той.

Петков заяви също че правителството всеки ден полага усилия за промяна на страната ни, за да може все повече български деца да виждат перспектива за развитието си у нас.

„Ако ви приемат в един от топ 20 на университетите в света, българската държава ще покрие разходите за образованието ви, ако след това се върнете у нас, за да работите за родината си“, каза още премиерът пред българските ученици в Мюнхен.

Българското неделно училище „Дора Габе“ в Мюнхен съществува от 2013 г. като в момента в него се обучават 160 български деца от предучилищна до 16-годишна възраст.