Мария Бакалова, която беше на една ръка разстояние от „Оскар“ тази година зае първото място в класацията Топ 70 на най-влиятелните хора в шоубизнеса, съставена от българското издание на списание „Форбс“.

„Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал. Ролята ѝ в холивудската продукция „Борат 2“ я изстреля в светлините на прожекторите. Превъплъщението ѝ спечели номинации за „Оскар“, „Златен глобус“, БАФТА и наградата в „Изборът на критиците“.

Мария Бакалова продължава да се снима и в български филми. През лятото на 2021 г. излезе филмът „Като за последно“, а през есента „Жените наистина плачат“ с премиера на фестивала в Кан. Актрисата получи почетен „Аскеер“ за посланик на българското актьорско майсторство и е част от селекцията „30 под 30“ за 2020 г. на списание „Forbes“, пишат от изданието.

След нея се нарежда Григор Димитров – най-известният български тенисист, следван от продуцентите Магърдич Халваджиян, Евтим Милошев и Любомир Нейков.

Продуцентите на хитовото риалити „Фермата“ Иван и Андрей също влизат в Топ 10 на най-успешните български звезди.

Останалите личности в Топ 10 са легендарният Христо Стоичков, Ансамбълът по художествена гимнастика и продуцентът Нико Тупарев.

В списъка на „Forbes“ са още chef-овете Силвена Роу и Петър Михалчев, водещите Александър Кадиев, Петя Дикова и Николаос Цитиридис, както и журналистът Георги Тошев.

Музикалната сцена е представена в класацията от Азис, който се подрежда на 12-о място и оперната певица Соня Йончева, която се подрежда на 13-о място в класацията. След тях са менторите в „Гласът на България“ Галена и Любо Киров.

Българската редакция на „Forbes“ определя имената в класацията и поредността им по методологията, използвана от американското издание на „Forbes“ вече 20 години.

Под внимание се вземат успехите и конкретни постижения през годината, бизнес начинания, участие в благотворителни кампании и награди и признания.