Модните редактори изброиха елементите на гардероба, които ще придобият широка популярност през 2022 г. Подборка от основните модни тенденции е публикувана на сайта на Harper’s Bazaar.

На първо място, експертите препоръчват на читателите да обърнат внимание на балаклавите, които дизайнерите все повече включват в колекциите си.

балаклава, мода
Снимка: Harper’s Bazaar

Освен това се отбелязва, че ватирани якета в ярки цветове, като жълто, зелено, червено, розово и други, ще станат модерни. В същото време черните пухени якета също остават актуални през този сезон.

мода, цвят
Снимка: Harper’s Bazaar

Списъкът с тенденции включва и дрехи, които са украсени с много изрязвания и разголвания на неочаквани места. В тази връзка експертите съветват да се обърне внимание на рокли с отворен гръб, с мрежест плат и блузи или ризи с дълбоки деколтета.

Снимка: Harper’s Bazaar

Журналистите, наред с други неща, посъветваха да купуват полупрозрачни чорапогащи с многоцветен принт. „Чорапогащникът е финалът на всяка визия. Можем да кажем, че това е нов аксесоар, върху който ценителите се фокусират този сезон“, завършиха редакторите.

Снимка: Harper's Bazaar
Снимка: Harper’s Bazaar

През декември стилистите Who What Wear прогнозираха шест модни тенденции за 2022 г. Сред тях например има якета за мъже с яка, вратовръзки с различни щампи в комбинация с ризи и къси кожени ръкавици в ярки цветове.

Снимка: Harper's Bazaar
Снимка: Harper’s Bazaar