Начало Анализ Bloomberg: Тежка задача пред българския кандидат-премиер, трети избори са реална възможност

Bloomberg: Тежка задача пред българския кандидат-премиер, трети избори са реална възможност

1444

Българският президент даде шанс на поп фолк певеца и водещ на токшоу Станислав Трифонов да сформира правителство, въпреки че остават съмнения дали той може да събере достатъчна подкрепа за прекратяване на политическата криза в балканската държава. Това твърди в публикаци Блумбърг, предвиждайки реална възможност за провеждане на трети предрсрочни избори.

Само с 65 депутати в 240-местния парламент, Слави ще се нуждае от подкрепа на други партии, и, след като първоначално изключи сътрудничеството с най-големите, сега преговаря с някои от тях.

Трифонов се бори срещу неравенството и корупцията, обещавайки да премахне „мафиотския модел“, който според него дава на олигарсите, свързани с организираната престъпност, влияние върху политиката.

Според „Блумбърг“ задачата на номинирания от ИТН за премиер 44-годишен предприемач Пламен Николов да осигури подкрепата на парламента, ще бъде усложнена от представители на ИТН, които тази седмица се отказаха от две по-малки фракции заради обвинения, че нито една от страните не е в състояние да извърши ефективна политическа промяна.

Ако ИТН не успее да сформира кабинет, трети избори за по-малко от година биха станали реална възможност, коментира агенцията.

предишна статияТошко Йорданов: Няма да се извиня на Христо Иванов и няма да преговаряме с ДПС
следваща статияЗаконът казва едно, мутрите друго – и всички правят онова, което казват мутрите