Марк Зукърбърг
Марк Зукърбърг

Основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг дари на един от най-престижните университети в света „Харвард”, чийто възпитаник е самият милиардер, повече от 12 млн. долара.

Чрез благотворителният си фонд, той и съпругата му Присила Чан са предоставили парите на престижното учебно заведение за отпускане на грантове за студенти от социално слаби семейства, които възнамеряват на по-късен етап да развият кариера в областта на обществените услуги.

Така, благодарение на оказаната помощ, „Харвард” ще може да предостави безвъзмездни финансови средства на около 2,3 хил. души в следващите 15 години.

Припомняме, че основателят на „Фейсбук” Марк Зукърбърг и настоящата му съпруга се запознават именно в „Харвард”, докато и двамата следват там.

Зукърбърг изучава психология и компютърни науки, а Чан – медицина.

През май тази година, милиардерът получи и докторска степен от „Харвард”.

 

33-годишният милиардер е петият най-богат човек в света. Състоянието му възлиза на 62, 3 млрд. долара. Той напуска университета преди няколко години, след като създава социалната мрежа.

Тази година на 4 февруари социалната мрежа навърши 13 години от създаването си. В момента в нея има регистрирани над 1.9 милиарда души от целия свят.

предишна статияГригор Димитров започна ударно в Лондон
следваща статияВижте луксозния апартамент на Джони Деп, продаден за 1,4 млн. долара (СНИМКИ)