Начало Спорт Григор Димитров започна ударно в Лондон

Григор Димитров започна ударно в Лондон

1145

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна по перфектен начин дебютното си участие на финалния турнир на ATP в Лондон – с победа.

26-годишният хасковлия надигра доста трудно №4 в света Доминик Тийм в три сета – 6:3, 5:7, 7:5. Така Гришо прибави и 200 точки към актива си за световната ранглиста. Любопитното е, че ако подреждането в нея се определяше днес, а не в понеделник, родният талант щеше да е вече четвърти, изпреварвайки именно Тийм и Марин Чилич, който снощи падна от Александър Зверев в другата група. По-късно тази вечер е втората среща от групата на българина „Пийт Сампрас“, като един срещу друг в 22 ч. излизат Рафаел Надал и Давид Гофен.

Следващият мач на Димитров в Лондон е именно срещу Гофен в сряда, като белгиецът е единственият в групата, срещу когото Григор има положителен баланс.

В двубоя с Тийм Гришо показа характер в решителния момент.

Първият сет започна равностойно, макар Григор Димитров да имаше възможност да пробие съперника още при първия сервис гейм. Гришо все пак успя да вземе подаването на Тийм и с втори брейкпойнт го проби за 4:2. Димитров приключи сета с 6:3 след гейм на нула.

Вторият сет предложи повече интрига и на два пъти Гришо трябваше да спасява сервис геймовете си при 40:40. Играта се движеше гейм за гейм, а при 5:5 сервираше Тийм. Григор обаче пропусна брейк пойнт, с което и възможността да поведе в края на сета. Това явно му повлия и загуби сервис гейма си на нула, с което и сета с 5:7.

Решителният трети сет започна като предходните два и нито един от двамата не позволи ранен пробив.
При 2:2 Григор Димитров на два пъти имаше брейк пойнт, но не се възползва и Тийм поведе с 3:2. Българинът обаче върна гейма и от своя страна поведе с пробив за 4:3. След това дойде най-инфарктният момент в мача, тъй като Тийм поведе с и 30:0. Григор обаче се взе в ръце и спечели сервис гейма си за 5:3. Съперникът на Димитров остави интригата като взе подаването си а 5:4, след което изравни резултата след пробив. Григор отново излезе напред, пробивайки Тийм за 6:5 и с възможност да приключи всичко при свой сервис. Димитров го направи, макар да взе победата едва с третия си мач пойнт.

предишна статияПрожекция на филм и детска книга за Св. Лука кримски в троянския манастир
следваща статия12,1 млн. долара дари основателят на Facebook на Харвард