Начало Култура Прожекция на филм и детска книга за Св. Лука кримски в троянския...

Прожекция на филм и детска книга за Св. Лука кримски в троянския манастир

2251
Св. Лука

По покана на епископ Сионий, игумена  на Троянския манастир  на  17 ноември ще бъде представена най-новата детска православна книга „Свети Лука Доктора”, разказваща  живота и чудесата на свети Лука Кримски, пресъздадени за деца.

След службата в манастира от 11 часа всички деца и техните родители, ще научат за ценните примери, които докторът в расо от Крим ни дава чрез своя светителски път. Всички ще могат да зададат своите въпроси към автора на детското четиво Ангел Бончев.

 От 11.30 часа отново в Светата обител ще бъде прожектиран филма за свети архиепископ Лука „Светителят хирург”. Всеки поклонник дошъл в Троянския манастир ще може да се наслади на  филма безплатно. Филмът за свети Лука е създаден с благословението на Пловдивския митрополит Николай.

Автор, оператор и режисьор на лентата е водещият на новините по ТВ Европа Ангел Бончев, чиято работа по филма продължава почти две години.

Светителят е правил хиляди операции и всички до една са били успешни. Чрез него Бог е изцелил хиляди човеци. Св. Лука винаги започвал операция с молитва и правел кръстен знак на пациента. Във филма са представени негови близки, роднини, но и пациенти, които е излекувал с медицинските си умения и Божията сила, някои от които е спасил от сигурна смърт.

Православният филм „Светителят хирург” завладя публиката в градовете Пловдив, София, Асеновград, Ямбол, Мадрид (Испания), Враца и Бургас.

предишна статияНа 62 години Роуън Аткинсън чака третото си дете
следваща статияГригор Димитров започна ударно в Лондон