Начало Водещи Христо Иванов: България трябва да продължи да има правителство в тази ситуация

Христо Иванов: България трябва да продължи да има правителство в тази ситуация

124
христо иванов
Христо Иванов

Христо Иванов, лидер на „Да, България“ и съпредседател на „Демократична България“, заяви пред БНР, че България трябва да продължи да има правителство в настоящата ситуация. Той отбеляза, че основната логика на Конституцията е да има правителство и сподели мнението си за настоящото правителство.

Иванов подчерта, че в момента това правителство е единственото, което вижда и което води до резултати. Той изрази готовност да обсъди по-добра политическа алтернатива, но посочи, че дори самата опозиция в момента не представя такава алтернатива.

Христо Иванов отбеляза, че парцелирането на регулаторите на квоти не може да бъде определящ принцип за ПП-ДБ и че те ще търсят начин да наложат качество. Той подчерта, че е важно опозицията да бъде включена в решенията.

Относно казуса с неизлъченото интервю на Петър Волгин с посланичката на Руската федерация Елеонора Митрофанова и съмненията за намеса на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, Иванов сподели, че е недопустимо политици да се намесват в програмата на БНР. Той подчерта важността на установяване на ясни стандарти за използването на националния ресурс.

Христо Иванов изрази и убеждението си, че дори след постигане на целите на правителството, то трябва да продължи да съществува, за да даде възможност за налагане на стандарти и създаване на институционална предпоставка за изчистване на корупционната среда.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияРусия няма интерес да воюва с НАТО, заяви Путин и обяви, че ще трупа войски край Финландия
следваща статияОтрязаната ръка на окупатора