Начало Водещи Русия няма интерес да воюва с НАТО, заяви Путин и обяви, че...

Русия няма интерес да воюва с НАТО, заяви Путин и обяви, че ще трупа войски край Финландия

259
Владимир Путин

Владимир Путин
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин отхвърли изказването на американския президент Джо Байдън, че Русия може да нападне страна от НАТО, ако постигне победа в Украйна, като нарече това „пълна глупост“.

Путин заяви пред телевизия „Россия-1“, че Русия няма намерение да воюва с военния алианс НАТО, и отбеляза, че изказването на Байдън е опит да оправдае „погрешната си политика“ спрямо Русия.

По-рано Байдън предупреди, че ако Русия постигне успех в Украйна, тогава може да нападне страна от НАТО, но не представи конкретни доказателства за твърдението си.

„Русия няма никакъв интерес да се бори с държавите от НАТО – нито из геополитически, нито икономически, нито военен аспект“, подчерта Путин.

В същото време стана ясно, че Русия намерението да разпореди струпване на войски край Финландия заради нейното влизане в НАТО.

В интервю за програмата „Москва. Кремъл. Путин“ на телевизия „Россия-1“, Путин подчерта добрите отношения между Русия и Финландия преди и заяви, че сега ще създаде Ленинградски военен окръг и ще концентрира военните си подразделения там.

Още новини от деня – четете тук