Електронна кожа
Електронна кожа

Германски учени представиха „E-skin“, „електронна кожа“, която осигурява на притежателите й чувствителност към магнитно поле.

Служители на лабораторията „Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf“ презентираха разработката във своя уебсайт. „Електронната кожа“ се състои от ултра тънки ленти от полимер с добавка на злато. Тя действа като аналог на компаса, позволявайки на собственика си да се ориентира по магнитното поле на Земята. Сензори записват движенията му и ги дигитализират.

„Това не само може да помогне на хората с ориентировъчни проблеми, но и да улесни взаимодействието с обекти във виртуална и разширена реалност“, се казва в изявлението.

Създателите демонстрираха, че Е-кожата може да действа като контролер, заменяйки традиционния геймпад в компютърните игри. Например, учените направиха манипулации с покрита с „електронна кожа“ ръка, която веднага се отрази на екрана.

Относно медицинска употреба, изследователите предлагат използването на иновацията за пациенти с болест на Алцхаймер, при които е нарушена ориентацията в пространството.

предишна статияФРБ агентът от „Туийн Пийкс“ става президент
следваща статияО‘Съливън започна с успех защитата на титлата си на UK Championship