Кайл Маклоклън
Кайл Маклоклън

Холивудският актьор Кайл Маклоклан ще изиграе американския президент Франклин Рузвелт в сериала “Пресичането на Атлантика“, съобщи „Холивуд Рипортър“.

Сериала ще включва осем епизода и ще разкаже историята на норвежката принцеса Марта Шведска, която ще бъде изиграна от актрисата София Хелън. През 1940 г., когато Третия Райх нахлува в Норвегия, семейството на Марта избягва в Швеция, но там тя е зле приета. Местните жители смятали, че поставя под заплаха тяхната страна.

В резултат на това Марта заминава за Съединените щати, където е поканена от президента Рузвелт. Момичето се настанява в Белия дом. Много историци смятат, че връзката между Марта и Рузвелт е причината американското правителство да влезе във война срещу нацистите.

Кайл Маклоклан става известен с ролята си на специален агент на ФБР Дейл Купър в телевизионния сериал „Туийн Пийкс“, режисиран от Дейвид Линч. Сред другите филми на 59-годишния актьор са „Добрата съпруга“, „Как се запознах с майка ви“, „Отчаяни съпруги“ и „Сексът и градът“.

предишна статияОколо 400 шведки ще получат компенсация заради фалшиви гръдни импланти
следваща статияУчените създадоха „електронна кожа“