Начало Водещи Таксата за преноса на руски газ през България отпада

Таксата за преноса на руски газ през България отпада

134
Бойко Борисов и Кирил Петков

Бойко Борисов и Кирил Петков
Снимка: Булфото архив

Отлага се таксата за пренос на руски газ през България. Партиите, които подкрепят правителството, са се споразумели по този въпрос. Това беше коментирано от съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.

Петков отбеляза, че се работи за цялостен подход и се отлага прилагането на таксата в момента. Сътрудничеството с Европейската комисия е от съществено значение, както и прилагането на общия европейски подход за въвеждането на подобни такси. Темата беше коментирана и от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че е важно да се приложи „европейският подход“ по този въпрос. Той също така подчерта важността на пълноправното членство на България в Шенген.

ДПС и движението на Делян Пеевски също споделиха мнение в подкрепа на приложените мерки, като подчертаха необходимостта от ясната дата за приемане на България в Шенген. Всички партии изразиха готовност за сътрудничество с Европейската комисия.

Сделката за евентуалната покупка на „Лукойл“ ще бъде финализирана с одобрението на Народното събрание, съобщи още Петков.

предишна статияМирчев: Радев щял да предложи най-добрата конституция… ама друг път
следваща статияАтаките на Радев срещу правителството целят да съхрани цялата изпълнителна власт в услуга на Кремъл.