Начало Водещи Мирчев: Радев щял да предложи най-добрата конституция… ама друг път

Мирчев: Радев щял да предложи най-добрата конституция… ама друг път

104
Ивайло Мирчев
Ивайло Мирчев

Много хора имат въображаеми приятели. Други хора имат въображаеми проекти за конституция.

Защо казвам това? Защото от доста време слушаме за това как Радев работи по своя проект за конституция. Никой не го е видял, просто слушаме.

И сега се появи информация, че Радев щял да предложи най-добрата конституция… но този път не. Някой друг път. Когато се подредят звездите. Не в момента.

Пеевски скочи срещу Румен Радев: Президентът се опитва да обърка посоката на България. Да си прочете правомощията!

Сега парламентът не бил достоен да разгледа несъществуващата конституция на президента, не бил представителен, а правителството – никакво.

В очите на Радев само служебните правителства „се познават“, а за парламента по-добре и да няма, защото все пак само представлява пречка и желае да докосне явно недостъпната според него конституция.

Страхът пази лозето, нали, г-н президент? Ще бъде много страшно, ако не можете да манипулирате нещата. Но „лозето“, за което се борите с всички средства, не е ваше лично. То е на България. И не е ваша работа, нито е в интерес на България, да се изказвате като последна инстанция.

Също така, вашата работа не е да коментирате тежестта на парламентарните решения в една парламентарна република. Вашата работа е да действате като обединител на нацията и единственото, което сте правили досега, е да я разделяте.

Коментарът на депутата от ПП-ДБ е публикуван в профила му във Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ДЕБАТИ.

предишна статияБорисов разчисти 80% от ръководствата на партийните структури в София
следваща статияТаксата за преноса на руски газ през България отпада