Начало Водещи „Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Полуприказки за полуграмотни

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Полуприказки за полуграмотни

84
„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Полуприказки за полуграмотни

Интересно нещо – хората, които преди седмица-две говореха защо ни е нужен Шенген, сега казват защо сме само наполовина в Шенген?

Даже измислиха ироничен термин за нашето присъединяване към европейското пространство: „по въздушно-капков път“ – намек за нещо като вирус, нещо като Ковид, нещо като зараза, която е само за нас – българи и румънци, защото ни третират като второкласни европейци.

Напускането на слухове за хиляди мигранти, които Австрия ще ни върне – не само политически лидери като Нинова и Костадинов, не само пропагандисти като Волгин и Дачков, обсъждат това.

Дори Слави Трифонов, който отдавна не е виждан на живо и чието съществуване не е ясно, през Фейсбук се включи в разговора. Той твърди, че притежава документи, показващи, че Австрия ни е върнала 6000 афганци и сирийци.

Стършел
Гостува неделно на ДЕБАТИ.БГ

Къде са те се изгубили? Бежанските центрове у нас са запълнени с 70%. Според изпълнителният директор на агенцията за бежанците, те са около 2000…

Значи, далеч сме от бежански опит – още повече, че мигрантите в центровете не са заключени – те са свободни да си тръгват към другите европейски страни, където очакват по-добро бъдеще.

Президентът описа нашето присъединяване в Шенген като „по вода и въздух – полу“. Той ни припомни стила на Живков. Някога, когато откриваше завод за полупроводници, българският лидер нарече полупроводниците „днес полупроводници, утре цели!“

Ако това сте вярно за президента, тогава трябва да го запомним по следния начин: днес полуприемане в Шенген, а в края на годината – цяло присъединяване!

В противен случай, можем да го опишем като полукрачка, но тя е в правилната посока, далеч от Евразия.

За още актуални коментари – четете тук

предишна статияРуската църква уволни свещеник – не се молил за победа на „Светата Рус“
следваща статияПрогноза: Газът у нас може да поевтинее с 6 процента