jokovich
Новак Джокович

Бившият номер 1 в света Новак Джокович отнесе сериозни критики в родината си Сърбия, след като обяви, че подкрепя отбора на Хърватия на Световното първенство по футбол. Сърбите отпаднаха още в груповата фаза на Мондиала, а преди няколко дни Джокович, който в момента играе на „Уимбълдън“, заяви, че се надява Хърватия да спечели трофея.

„Подкрепям Хърватия. Знам кой отбор искам да видя да вдига трофея“, заяви Джокера, който вчера си осигури място на четвъртфиналите на „Ол Ингланд Клъб“.

Думите му предизвикаха остра реакция в Сърбия, като членът на управляващата партия на Александър Вучич – Владимир Джуканович – нарече Джокович „идиот“.

Джуканович в момента е на почивка в Гърция, но това не му попречи да критикува тенисзвездата, публикувайки видео в Инстаграм.

„Само идиоти биха подкрепяли Хърватия. Не те ли е срам, Новак? Всички, които подкрепят Хърватия, са психопати или луди и трябва да бъдат затворени в лудница. Джокович е национален герой и аз му благодаря, но как не го е срам да подкрепя Хърватия. Толкова много сърби от Краина те подкрепят, а ти подкрепяш страната, която ги изгони“, заяви Джуканович.

В същото време президентът на Сърбия Александър Вучич не скри, че е подкрепял Русия в четвъртфиналния мач с Хърватия. Той заяви, че Сърбия е демократична страна и това е негово право.

предишна статия10-те безплатни приложения, останали най-дълго на върха в App Store
следваща статияЛюк Бесон отново обвинен в сексуално насилие