Уудсток, марихуана

Организаторът на фестивала „Уудсток“, Майкъл Ланг, обяви, че по случай 50-годишнината на рок събитието планира да пусне специална серия марихуана.

Най-известният рок фестивал в света, проведен за първи път през август 1969 г. в Уудсток, ще отбележи 50-ия си рожден ден това лято. Организаторите заявиха, че „Уудсток“ ще се проведе от 16 до 18 август 2019 година.

„Преди 50 години хората дойдоха в мир, вдъхновени от промените в света чрез музиката. Като пазители на историческото място, ние решихме да запазим богатата история и дух и да научим младото поколение да допринася положително за обществото чрез музика, култура и дух на единство“, се казва в изявлението на Центъра за изкуство „Бетел Уудс“.

Много от звездите на „Уудсток“ вече не са между живите, като Джанис Джоплин и Джими Хендрикс, но Джоан Баез или група „Дъ Ху“ ще вземат участие във фестивала. При първото му провеждане през август 1969 г. американското общество е разделено заради войната във Виетнам. Очаквало се е фестивалът събере 50 000 души, но присъстващите са били около 500 000, което го прави един от най-известните в историята.

предишна статияОгромни парчета лед се откъснаха от Тасманийския глетчер
следваща статияОгромен интерес към семинара на сексапилната Рейчъл Стълман в София