Рейчъл Стълман

Много голям интерес предизвика семинарът на световноизвестната във фитнеса Рейчъл Стълман. Днес на тенис кортовете на ТК „Проспорт“ и в лекционната зала в НСА, г-ца Стълман изнесе практичен семинар на тема „Високо интензивна кондиционна тренировка при 12-годишните състезатели по тенис“. На него присъстваха много български треньори и състезатели. Семинарът беше разделен в две части (практическа и теоретична).

Освен секссимвол в тениса, Рейчъл Стълман е бивш състезател, сертифициран тенис експерт, фитнес специалист, мотивационен спортен коуч и определяна отвъд Океана като следващия голям кондиционен треньор в тениса. Американката пристигна от Сейнт Луис (Мисури) в София специално за тенис турнира Sofia Open 2019 и вече успя да се потопи в емоциите в „Арена Армеец“. Любимият спорт на Стълман е тенис, който е практикувала и професионално преди време.

В момента основната дейност на Стълман е свързана с рубрика за интервюта със световни звезди, каквито прави и по време на Откритото първенство на САЩ. Също така има свой блог, в който образова последователите си чрез лични преживявания и познания за тенис, като мотивира хората да спортуват и да преследват мечтите си.

Посланик на редица благотворителни каузи, като най-значимата е Super heroes (супергерои). На 9-и февруари (събота) Рейчъл Стълман ще изнесе и лекция по време на общото събрание на БФТ на тема „Ролята на кондицията в развитието на младите тенисисти“. Събитието е от 9.00 часа.

предишна статияСпециална марихуана за фестивала „Уудсток“ пускат организаторите му
следваща статияСпоред учени пчелите могат да смятат