Начало Водещи Рупърт Мърдок е със сериозна травма на гърба си

Рупърт Мърдок е със сериозна травма на гърба си

1117
Рупърт Мърдок

Медийният магнат Рупърт Мърдок се възстановява от тежка травма на гърба и може да прекара месеци, работейки от дома си. Това става ясно от съобщение, което самият милиардер е разпратил на старшите си мениджъри от 21st Century Fox. В него се посочва, че травмата му е била причинена по-рано този месец, докато той е плавал на лодката си.

От списание „Венити феър“ пък заявиха, че нараняването му е било толкова „сериозно“, че се е наложило Мърдок да бъде транспортиран с хеликоптер от яхтата на сина ли Лаклън на Карибите.

Припомняме, че отсъствието на 86-годишния богаташ от работното му място идва в момент, когато американската компания „Уолт Дисни” се готви да се сдобие с активи от холдинга на Мърдок 21st Century Fox срещу крупната сума от 52 млрд. долара.

Сделката породи притеснения от твърде голямата концентрация на власт, с която „Дисни“ се сдобива, защото в крайна сметка компанията ще получи 40% от печалбите в бокс офисите, голям дял от развлекателните и спортните телевизии на 21st Century Fox и други операции на холдинга.

предишна статияПет любими имена празнуват днес
следваща статияКристиан Костов спечели важна награда