Начало Водещи Първан Симеонов: Пеевски ще е отговорник в ДПС за евроатлантизма, а д-р...

Първан Симеонов: Пеевски ще е отговорник в ДПС за евроатлантизма, а д-р Чакъров – за Анкара

59
Първан Симеонов
На снимката: Първан Симеонов

Социологът Първан Симеонов от „Галъп“ сподели мнение за избора на двама съпредседатели на ДПС – Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров. Според него този ход на Ахмед Доган показва ясно преразпределение на отговорностите в партията.

„Пеевски ще бъде отговорен за евроатлантическата линия, докато Чакъров за връзките с Анкара. Доган успява мъдро да балансира и запази контрола. Изглежда, че визията му за партията включва по-широко насочване и отклонение от етническото“, отбеляза Първан Симеонов по БНР. Той коментира и възможността за преждевременни избори, ако не се направи ротация в правителството.

„Не виждам смисъл в нови избори. Целта на Борисов и Пеевски не е само властта, а и легитимирането им и премахването на обвиненията срещу тях. Целият план се фокусира върху ДБ. Те не искат да събарят всичко. И Първанов също няма интерес в това. Той иска да реализира своето мнение за съдебната реформа. Всяко действие подчертава, че и членовете на ПП са удовлетворени от настоящата си позиция. Те сполучливо могат да следват своята финансова стратегия. Западът не би бил щастлив, ако всичко изградено до сега се срине. Войната продължава“, посочи Първан Симеонов.

Той разкри, че ПП и ДБ си задават въпрос дали да представят обща листа за предстоящите избори за Европейски парламент.

„Обаче би било лошо да се разделят. В момента няма алтернатива на това управление“, заключи той.

Първан Симеонов уверява, че „не е време да се разрушава сега всичко“.

„Правителството има шанс да извърши важна работа. България трябва да усъвършенства позицията си в Шенген и да поеме големите предизвикателства пред еврото“, сподели социологът.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияАдвокатите в България с остра декларация срещу бездействието на прокуратурата
следваща статияМъж иска 9000 лв. от прокуратурата за незаконен арест, опадали му зъбите от стрес