Начало България Продължава разследването на шесторното убийство в Нови Искър

Продължава разследването на шесторното убийство в Нови Искър

1076
убийство в Нови Искър

Продължава разследването на бруталното убийство в Нови Искър. Полицаи с металотърсачи претърсват гората над града във връзка с разследването на шесторното убийство в града, предава БНР.

Най вероятно служителите на МВР издирват гилзи от оръжието, с което беше застреляно шестчленно семейство в новогодишната нощ.

Все още няма яснота за основната версия за убийството. Не е открито и оръжието на престъплението. Очаква се по-късно днес полицията и прокуратурата да дадат актуална информация по случая.

И шестте жертви са застреляни с по няколко куршума, обясни на брифинг снощи директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Той допълни, че версията за убийство и последвало самоубийство на някой от членовете на семейството е напълно изключена.

Не е ясно към този момент дали използваното оръжие е едно или няколко.

Експертизите продължават, обясни главният секретар на МВР комисар Младен Маринов. Той посочи, че вече се работи и по версията, че е възможно мотивът за жестокото престъпление да е свързан с дейността на Неделчо Юнаков – един от убитите в къщата в Нови Искър.

Убийствата са извършени в Новогодишната нощ. На 2 януари в дома на семейството в Нови Искър бяха открити телата на петима души – Неделчо Юнаков, на неговия син Георги (20 г.), на дъщерята на Кети Кюхова (жена на Неделчо Юнаков от втори брак) – Нанси (16 г.), на приятеля на тийнейджърката (18 г.) и нейната баба по майчина линия (72 г.). Всичките те са били застреляни с множество изстрели в къщата им, открито е и кучето им – също застреляно.

Кети Кюхова първоначално бе обявена за издирване, но на 3 януари джипът, с който се е придвижвала, бе намерен в близката гора на около 3 км от къщата им, а тялото на Кюхова бе открито хвърлено в кладенец.

Семейството живеело в къщата в Нови Искър от около година – година и половина, преселило се там от кв. „Младост” в София.

 

предишна статияBlackberry ще прави технологията за автономните автомобили
следваща статияПрезидентът на Туркменистан забрани черните коли