Начало Водещи Blackberry ще прави технологията за автономните автомобили

Blackberry ще прави технологията за автономните автомобили

1110
Blackberry

Канадската компания за телекомуникационен софтуер „Блекбери“ и китайският тех гигант в сферата на интернет услугите „Байду“ обявиха, че ще работят заедно по създаването на свързани и автономни автомобили.

„Двете компании ще си сътрудничат, за да ускорят внедряването на свързана и автономна технология за автомобилни производители на оригинално оборудване и доставчици по целия свят“, съобщиха двете компании в общо комюнике.

Операционната система на „Блекбери“ ще бъде в „основата на платформата за свободно безпилотно шофиране на „Байду“, допълниха още те в изявлението си.

През септември една от най-големите компании в света за интернет услуги и уеб решения „Байду“ обяви, че е направила инвестиция в размер на 1,5 милиарда долара в реализирането на проектите си за автономно шофиране, с които се стреми да разнообрази портфолиото си и да се пребори с конкуренти като „Гугъл“. Очаква се проектите да бъдат завършени в рамките на 3 години.

След като се отказа от производството на някога популярните си смартфони, „Блекбери“ пък пренасочи основната си дейност към разработката на софтуери и услуги за киберсигурност.

предишна статияАПИ: Пътната обстановка в страната – пътните настилки са сухи, на места има мъгла
следваща статияПродължава разследването на шесторното убийство в Нови Искър