Начало Култура Продават на търг колекция от вещи на Пати Бойд – първообразът на...

Продават на търг колекция от вещи на Пати Бойд – първообразът на легендарна рок песен

59
Пати Бойд

Изложба в Лондон показва колекция с писма, снимки и предмети на Пати Бойд, която е била в центъра на музикалната сцена през 60-те и 70-те години. Тя е била музата на Джордж Харисън от „Бийтълс“ и Ерик Клептън и е вдъхновила песни като „Лейла“ и „Wonderful Tonight“.

Сред лотовете за продажба са писма от двамата музиканти, дрехи, бижута, рисунки и снимки. Бойд, на 79 години, споделя, че желае другите да се насладят на предметите, с които е живяла толкова много години.

Опитна фотографка, Бойд има множество професионални и лични снимки на известни музиканти в колекцията си. Търгът включва и писма от Харисън и Клептън, както и оригинална картина, използвана за албум на Клептън. Очаква се картината да бъде продадена за значителна сума.

С ценни артефакти и специални бижута, колекцията разкрива различни аспекти от живота на Бойд. Тя споделя моменти от живота си с Харисън и Клептън, като приема, че всичко е част от нейния уникален житейски пъзел.

Завършената колекция е вдъхновяваща и дава възможност на почитателите на музиката да се докоснат до личния свят на манекенката и фотографката, която направи история.

Някои от артефактите, като ръкописните писма и оригиналните изображения, са особено ценни за почитателите на музиката и любителите на поп културата.

Търговските практики на „Кристис“ показват интереса към културното наследство и възможността да се съберат ценни исторически артефакти, свързани с известни личности от миналото.

Познатият стил и човешкия фактор, който присъства в колекцията на Бойд, я прави уникална и ценна за хората, които ценят историята и влиянието на изкуството и музиката от изминалите десетилетия.

Разнообразието на предметите и личните връзки, които те отразяват, създават уникална възможност за феновете на музиката да се запознаят с живота и влиянието на Пати Бойд в музикалния свят през миналото столетие.

Ценността на колекцията не е само в материалните стойности на предметите, но и в дълбокия смисъл, който те носят относно живота и творчеството на Пати Бойд и нейните близки контакти с великите личности от музикалната индустрия.

предишна статияМафия се побеждава, когато достатъчно много хора захвърлят страха
следваща статияМитрофанова съзря украинска провокация на погребението на Неофит