Начало Свят Мафия се побеждава, когато достатъчно много хора захвърлят страха

Мафия се побеждава, когато достатъчно много хора захвърлят страха

169
Георги Иванов-Гонзо
Георги Иванов-Гонзо

Борбата за БФС е малко издание на голямата битка между две значителни групи в нашето общество.

Съграниците между тях са много, но имат общо – да живеем като европейци и да се отнасяме по европейски или да сме ориентали и да постъпваме по евразийски начин.

Дали да постигаме успех в света като работим усърдно, с воля, талант и усилие – по правилния път. Или пък да постигаме личен успех само за себе си чрез хитрост, измама и използване на другите в ущърб на българската нация.

Тук се сблъскваме с примери като Бербатов и Гонзо. И двете страни имат шанс да се утвърдят на международната сцена. Единият с дългосрочен труд и упорство, докато другият претърпя провал поради самонадценяване.

Съчетание от талант и усердие е това, което води до успех като при Бербатов, докато самонадценяването води до падение като при Гонзо.

Хората са свикнали да предпочитат измамата пред почтеността и реалността, което става ясно в конкретните ситуации като тази с БФС.

Излизайки от този цикъл на инерция и усърдие, можем да променим нещата. Само когато много хора се изправят срещу нечестните практики и изискат промени, можем да очакваме различни резултати.

Будност, ангажираност и гражданско участие са необходими за промяна. Опитът на хора като Бербатов, Стенли и Марто е от значение за бъдещето на нашата страна.

Стремете се към промяна, борете се за по-добро утре и не се отказвайте. Само по този начин можем да променим бъдещето на България.

Коментарът е цитиран от Фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.

предишна статияЯнков и Замфиров в топ 16 на Европейската купа по сноуборд в Санкт Мориц
следваща статияПродават на търг колекция от вещи на Пати Бойд – първообразът на легендарна рок песен