облачно

Минималните температури днес ще са между 5° и 10°, в София около 5°. През преди обяд над Западна и Централна България ще е предимно слънчево, а над Източна – облачността ще е значителна. Към обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток, вечерта ще се ориентира от югоизток. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще са между 19° и 24°, по-ниски по Черноморието, в София около 20°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има слаби валежи от дъжд, над около 2200 метра – от сняг; на места ще прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на много места превали слаб дъжд. Вятърът ще е до умерен от североизток, вечерта ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 15-17°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

предишна статияЗа една от зодиите денят ще бъде критичен
следваща статияЗа една от зодиите професионалните възможности днес няма да са особено добри