Начало Любопитно Пет необичайни професии, от които се заработва доста добре

Пет необичайни професии, от които се заработва доста добре

1095

Вероятно сте мечтали за много неща като деца. Искали сте, когато пораснете, да станете учител, учен, полицай… След време обаче обществото ви е насочило към съвсем различна професионална реализация. Ако ви предстои промяна на кариерния път или пък искате да направите такава, обърнете внимание на тези професии, пише Profit.bg.

Те предлагат доста добро заплащане.
1. Таен клиент
Тайният клиент е някой, който се преструва на редовен купувач, докато в същото време проучва услугите и практиките в магазина. Това е работа на непълен работен ден, но тя може да ви осигури нелошо заплащане.

2. Професионална шаферка
Има ли сред вас желаещи да станат такива? В САЩ Джен Галнц е популярна именно с тази си кариера. Нейната базова тарифа е 2000 долара за координатор по време на сватбения ден и още 2000 долара, за да съпроводи булката до олтара.

3. Дегустатор на храни
Има компании по света, които плащат на дегустатори, преди да пуснат даден продукт на пазара. С такава професия можете да си докарвате до 43 000 долара годишно.

4. Парфюмериен експерт
Някои наричат тази професия „Носът“ – това е човек, който създава най-удивителните аромати. Той знае всички нотки на есенциите и е способен да сътворява невероятни съчетания. Един парфюмериен експерт в САЩ печели около 26 000 долара годишно.

5. Пазител на планетата
Това не е майтап. Планетата има нужда от защита. НАСА иска да плати огромна сума пари – конкретно между 124 406 долара и 187 000 долара годишно, на един човек. Преди да се кандидатирате за работната позиция обаче, трябва да знаете, че има изисквания. Супергероят трябва да разполага с диплома в сферата на физичните науки, инженерството и математиката. А отговорностите? Трябва да защитавате планетата от микроби, които е възможно да проникнат в атмосферата от Космоса.

предишна статияВдовицата на Хю Хефнър: Не мога да повярвам. Той беше американски герой
следваща статияВалери Божинов се раздели с 13-ия клуб в кариерата си