Начало Спорт Валери Божинов се раздели с 13-ия клуб в кариерата си

Валери Божинов се раздели с 13-ия клуб в кариерата си

1260

Само три месеца след като подписа с Лозана, българският нападател Валери Божинов напусна швейцарския клуб. 31-годишният футболист имаше договор за две години със седемкратния шампион на страната на шоколадите, банките и часовниците.Българинът се завърна в Европа на 30 юни след няколкомесечна авантюра в китайския Мейджоу Хака, където спечели 900 000 евро.

Божинов изигра общо осем официални мача за Лозана, който е на девето място в Суперлигата на Швейцария, като седем от тях бяха за първенството. В тях той не успя да се разпише нито веднъж, а единственото му попадение за тима бе в мача за Купата на Швейцария срещу НК Пажде (3:1). Футболистът бе титуляр в последната среща – дербито със Сион, завършило 1:1, като бе заменен в 60-ата минута.

Преди това пък българинът бе оставен на пейката в няколко поредни двубоя. Докато си намери отбор Божинов ще тренира с Левски. Не е изключено нападателят да подпише със „сините” до Нова година.

Нападателят се е разписвал в рекордните за роден футболист 13 различни клуба – Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг (Лисабон), Верона, Виченца, Левски, Тернана, Партизан, Мейджоу Хака и Лозана, като е изграл в седем различни държави – Италия, Англия, Португалия, България, Сърбия, Китай и Швейцария.

предишна статияПет необичайни професии, от които се заработва доста добре
следваща статияСвидетелството за съдимост да отпадне, предлага кабинетът