Начало Коментар Организаторите на Sofia Open затвориха устите на хейтърите и интригантите

Организаторите на Sofia Open затвориха устите на хейтърите и интригантите

1173

Утре започва турнирът по тенис Sofia Open. За съжаление в надпреварата от веригата ATP 250 участие няма да вземе Григор Димитров. Българинът обяви, че е чувствал болки в рамото по време на Australian Open, опитал се е да се възстанови, но в крайна сметка не е успял.

Това, естествено, разочарова много хора, които искаха за втора поредна година да присъстват в залата и да подкрепят националната ни гордост.

Но новината за отказа на Гришо бе посрещната и с радост от някои хора – хейтърите и интригантите. Веднага започна да се говори за конфликт между щаба на Гришо и сестри Малееви от една страна, и настоящото ръководство на федерацията в лицето на президента й Стефан Цветков. Димитров бил използван като основно оръжие в тази война. Твърдения, които са смешни на фона на света, от който хасковлията идва – елитът на световния тенис и третото място в световната ранглиста, което заемаше допреди две седмици. Гришо е прекалено голям, за да участва в подобни малки интрижки. Сестри Малееви също.

А и организаторите на Sofia Open показаха, че имат скрит коз, който да извадят от ръкава. Минути след официалното отказване на Григор те обявиха участието на Стан Вавринка в столицата на България. Тенисист от ранг, какъвто не бе идвал у нас, с изключение на Димитров. Швейцарецът в последните години е от най-големия елит, спечелил е три титли от Големия шлем -„Аустрелиън Оупън 2014“, „Ролан  Гарос 2015“ и „Ю Ес Оупън 2016“. Той дълго време беше №3 в ранглистата. Впрочем бройката му титли от Шлема е такава каквато и на сочения за част от Голямата четворка Анди Мъри, който е двукратен победител от „Уимбълдън“ и еднократен от „Ю Ес Оупън“. За ценителите на тениса и специалистите на тази игра идването на Вавринка безспорно е една голяма награда и сбъдната мечта.

Така че можем спокойно да кажем, че организаторите успяха да спасят реномето на турнира, в който, да се надяваме, че догодина отново ще играе Гришо, а защо не и още топтенисисти от световния елит.

 

предишна статияНовак Джокович претърпя операция на лакътя
следваща статияУжас! Вятърът отнесе покрива на малкия ЦУМ в столицата