прогноза за времето

През следващото денонощие ще бъде облачно, с валежи от дъжд главно в източната половина от страната. На места в Родопите и крайните югоизточни райони количествата ще са значителни. Сутринта в Североизточна България има условия да образуване на поледици. В Западна България ще има предимно ръмежи, преди обяд на много места с мъгли. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, а максималните ще са предимно между 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни райони. В София минималната температура ще е 2°, максимална – около 7°.

Над планините ще е облачно и мъгливо, в източната половина от страната с валежи от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар ще има значителни количества. В масивите от Западна България валежите ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд ще духа слаб, в източните райони – умерен южен вятър, до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала

предишна статияЕдна от зодиите днес ще преуспее с помощта на нови съюзници
следваща статияИван Ланджев: „Лесният начин“ ще ни държи в тинята