неустойчиво

Днес е ще преобладава облачно и дъждовно време. На много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в припланинските райони количествата ще са значителни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде над североизточните райони от страната. Ще е ветровито с умерен и силен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините южният вятър ще се проявява и като фьон и поривите му ще достигат 24-27 м/сек. Максималните температури ще са в широки граници от 20°-22° в Югозападна България до 30°-32° на североизток. През нощта срещу неделя вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува хладен въздух и температурите ще се понижават.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. В масивите от Западна и Централна България количествата ще са значителни и на места ще има и гръмотевици. Ще духа силен и бурен поривист вятър от южната четвърт. По северните склонове на планините поривите ще достигат 24 – 27 м/сек. През нощта срещу неделя по най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще премине в сняг.

Преди обяд по Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи, ще е значителна и на места ще превали дъжд. Ще бъде ветровито с умерен и силен южен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е около 24°.

предишна статияПлатени ли са протестиращите или мразят управлението безплатно?
следваща статияДнес някой трудно ще се разбира с любимия, а друг ще развали отношения с делови партньори