Начало Водещи НС гласува изменения в Закона за забрана на химическото оръжие

НС гласува изменения в Закона за забрана на химическото оръжие

79
парламент, народно събрание
Снимка: БТА

Следващото пленарно заседание ще включва гласуване на първо четене на предложението за изменения в Закона за забрана на химическото оръжие и за контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори.

Проектът цели да предотврати употребата на химични агенти срещу хора, предизвикващи смърт и да изпълни ангажиментите на България спрямо експортния контрол по Конвенцията за забрана на химическо оръжие и за неговото унищожаване (Конвенцията), като включва добавяне на две групи токсични химически вещества.

Депутатите ще гласуват и предложението за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, както и Законопроект за промени в Закона за предприятията на социалната и солидарна икономика.

Също така, народните представители ще гласуват за ратифициране на Конвенцията за Международната организация за морските средства за навигация, както и на Изменения на текста на Протокола за устойчивите органични замърсители и на Анекси I, II, III, IV, VI и VIII и на Изменения на Анекси I и II, приети в Женева на 18 декември 2009 г.

В дневния ред влизат също и предложения за ратифициране на Конвенция № 155 на Международната организация на труда относно безопасността и здравето при работа и на Конвенция № 187 на Международната организация на труда относно Рамката за насърчаване на безопасността и здравето при работа.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияСтрелба по време на парад за „Супербоул“ в Канзас, има жертва и много ранени
следваща статияНастимир Ананиев: Миналата година са екстрадирани 566 мигранти, а са приети само 113