Начало Водещи Стрелба по време на парад за „Супербоул“ в Канзас, има жертва и...

Стрелба по време на парад за „Супербоул“ в Канзас, има жертва и много ранени

64
Стрелба САЩ
Снимка: БТА

Поне един човек е загинал по време на стрелбата след парада за отбора по американски футбол Канзас сити чийфс в Супер купата на Националната футболна лига на САЩ, съобщи БТА.

Ранените са 21, сред които има 8 деца, информира началничката на градската полиция Стейси Грейвс на пресконференция. Тя допълни, че се чува, че фенове може да са помогнали за задържането на един от тримата заподозрени, но това не може да бъде потвърдено.

„Сърдита съм от случилото се днес. Хората, които присъствали на това събитие, трябва да имат безопасни условия“, заяви Грейвс.

Засега полицията в Канзас сити не разкрива подробности за задържаните или за мотивите зад стрелбата.

Стрелбата е станала близо до жп гарата Юниън, непосредствено след края на парада. По-късно полицията на Канзас сити съобщи в „Екс“, че е задържала двама души.

„Всеки, който се намира близо до мястото, трябва да напусне района възможно най-бързо и безопасно, за да улесни лечението на пострадалите“, заявиха от полицията.

Видеозаписи показаха хаотичната сцена пред гара Юниън, докато полицията влизаше в сградата, а присъстващите на парада за Супербоул бягаха на безопасно място.

Местните власти очакваха тълпата по време на парада да е над 1 милион души.

„Моля, присъединете се към мен в молитва за всички жертви на това отвратително деяние. Молете се лекарите и спасителите, които реагират първи, да имат стабилни ръце и всички да се възстановят напълно“, призова лайнбекърът на победния отбор Дрю Транкил в „Екс“.

По-късно президентът на САЩ Джо Байдън призова Конгреса да вземе мерки за контрол на огнестрелните оръжия, като заяви, че той и съпругата му се молят за всички жертви на насилието в Канзас, съобщи Франс прес.

Още международни новини – четете тук

предишна статияДържавата и „Лукойл“ спорят по сумата за компенсации
следваща статияНС гласува изменения в Закона за забрана на химическото оръжие