Начало Водещи Настимир Ананиев: Миналата година са екстрадирани 566 мигранти, а са приети само...

Настимир Ананиев: Миналата година са екстрадирани 566 мигранти, а са приети само 113

69
Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Изказване на Настимир Ананиев, зам.-председателят на Парламентарната група на „Демократична България – Продължаваме Промяната“, в предаване на БНТ:
„Не беше скрит самолетът с мигранти, пристигнал в София. В момента виждаме едни хора – четирихилядцици, които всяват страх чрез дезинформация“.

Ананиев обясни, че „четирихилядници“ са аватари на режима, който започна война преди две години срещу европейски правителства, а на летището са кацнали общо 25 човека – 18 мигранти са били заявените за връщане от Австрия и 7 от други страни.

Той поясни, че проблемът с това, което се е случило на летището е, че всичко се е пренесло в Народното събрание. Отчита, че миналата година е имало 566 екстрадирани мигранти и приети са били само 113.

Ананиев уточни, че договорен Пакта за миграция, който ще се подпише финално през април месец тази година, предвижда солидарност с тези, които приемат бежанци, за да бъде по-справедлив процесът.

Той подчерта, че благодарение на Пакта за миграция „българската граница ще бъде най-защитена в ЕС, защото и Германия, и Франция, и Австрия ще имат интерес нашата граница да е защитена като външна за ЕС, за да не влизат мигранти, които да достигат и до техните държави.“

И накрая, депутатът заключи, че медиите трябва да бъдат съюзници в борбата срещу фалшивите новини и че всички заедно трябва да се опълчим на онези, които целят дестабилизация чрез страх.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияНС гласува изменения в Закона за забрана на химическото оръжие
следваща статияЗа първи път: Рекорден брой новозавършили лекари искат да останат и да работят в България