Начало Водещи Не забравяйте чадърите! Жълт код за 9 области

Не забравяйте чадърите! Жълт код за 9 области

69
В цялата страна ще има валежи
Облачно ще е и днес
Снимка: Pixabay

Днес очакваме облачно време, особено в Южна България, където ще вали дъжд. В източните части на Родопите и в югоизточните райони валежите ще бъдат значителни. За 9 области е в сила жълт код. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток, донесъл със себе си студен въздух. Максималните температури ще се движат между 8° и 13°, в София – около 10°.

Над планините също ще е облачно с валежи от дъжд, а над 1600 метра надморска височина – сняг. В източните части на Родопите, Странджа и Сакар покачването на влагата ще бъде забележимо. Вятърът ще бъде умерен, временно и силен от изток-североизток. Температурата на 1200 метра ще е около 4°, а на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно, с намалена видимост преди обяд. След обяд специално по южния крайбрежен район ще вали дъжд, който на места ще е значителен. Вятърът ще бъде умерен от изток-североизток. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Температурата на морската вода ще бъде около 8°-9°. Вълнението на морето ще достигне до 2-3 бала.

Повече новини на Debati.bg

предишна статияЕК дава 85 млн. евро на България и Румъния за управление на границите
следваща статияСупер вторник в САЩ: Гласуване в 15 щата и една територия на първични избори