Начало Водещи Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Защо Борисов пенсионира „шотландския си боец“ Десислава Атанасова?

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Защо Борисов пенсионира „шотландския си боец“ Десислава Атанасова?

94
Настимир Ананиев
На снимката: Настимир Ананиев

Хинков ми разказа за липса на политическа подкрепа, но той я имаше. Подкрепата беше за детската болница, но за съжаление, нищо не се случва там. Това беше изявата на депутат Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ на българската телевизия Би Ти Ви, във връзка със заявлението на министъра на здравеопазването Христо Хинков, че ще се оттегли от поста при ротацията, защото не усеща политическа подкрепа.

Аз лично имам критики към няколко министри. Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел трябва да направят оценка на своите министри, да дойдат при парламентарните групи и да предложат промени, ако смятат, че това е необходимо. Ние, парламентарните групи, ще вземем решение на базата на техните предложения, каза Ананиев.

Гражданите също имат по-високи очаквания към някои министри. Фактът е, че след няколко месеца ни предстои ротация и трябва да извършим много работа до тогава. Надявам се, че ще успеем да направим промените в регулаторните органи. При назначенията в регулаторните органи трябва да има по-голяма яснота. Хората трябва да видят тази промяна, подчерта депутатът от ПП-ДБ.

Днес беше крайният срок за номинациите за Конституционния съд. С номинацията на съдия Белазелков искаме да покажем как ще подхождаме към всички номинации. Неговата професионална и гражданска позиция е известна през годините. Много хора обвиняваха, че има политически квоти. С тази номинация ние показваме, че квотите могат да бъдат обществени. Всяка група решава как да подхожда. Ние показахме нашата, посочи Настимир Ананиев.

Видяхме и номинацията на ГЕРБ за Конституционния съд – Десислава Атанасова. Аз я наричам „шотландския боец“ на Борисов. ГЕРБ трябва да бъдат попитани защо Борисов се лишава от този боец и я пенсионира в Конституционния съд, отбеляза Ананиев.

Той коментира и критиките на БСП към частичното приемане на България в Шенген.

Единственото нещо, което е останало у БСП, е да продава страх. От март ще имаме достъп до цялата шенгенска система. Това е огромен успех. Ние ще сме на масата, където ще се вземат решения. А освен това нашата граница става по-защитена, тъй като тя става шенгенска, заяви депутатът от ПП-ДБ.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияАрестуваха в Лондон българин за убийство преди 24 г. в Хисаря. Скрил трупа във фризер
следваща статияВладислав Панев, ПП-ДБ: Не мисля, че ДПС ще бъде вписано в коалиционно споразумение