Начало Водещи Арестуваха в Лондон българин за убийство преди 24 г. в Хисаря. Скрил...

Арестуваха в Лондон българин за убийство преди 24 г. в Хисаря. Скрил трупа във фризер

114
Великобритания
На снимката: Лондон

Пловдивският апелативен съд иска издаването на европейска заповед за арест на българин във Великобритания, който е обвинен в убийство в България преди 24 години.

Веселин К. е обвинен в убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, с цел корист и при опасен рецидив.

Историята на потресаващото престъпление

През 2001 г. трупът на жертвата е открит във фризер, който бил изключен в къщата на Веселин К. в квартал „Момина баня“ в Хисаря. На базата на съдебно-медицинската експертиза е установено, че смъртта настъпила около 14 месеца преди откриването на трупа и е причинена от множество сериозни травми и порези. Откриването на трупа станало след сигнал за кражба в къщата.

Отпечатъци на Веселин К. са били намерени в къщата, където се е случил инцидентът.

Той бил задържан и обвинен за убийството, но делото срещу него е прекратено заради липса на доказателства. През 2016 г. ВКП е възстановило процедурата. Издадена е европейска заповед за арест на В. К., който е бил задържан в Лондон. Върховният съд в Лондон обаче е отказал изпълнението на европейската заповед за арест поради липса на предварителна съдебна санкция.

Сега пловдивският апелативен съд решава, че има основания за издаване на национална заповед за арест на Веселин К. – за убийството му е предвидено наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияПърва жертва на ротацията: Здравният министър отказа да остане в кабинета на Габриел
следваща статияНастимир Ананиев, ПП-ДБ: Защо Борисов пенсионира „шотландския си боец“ Десислава Атанасова?