Начало Водещи Владислав Панев, ПП-ДБ: Не мисля, че ДПС ще бъде вписано в коалиционно...

Владислав Панев, ПП-ДБ: Не мисля, че ДПС ще бъде вписано в коалиционно споразумение

114
Владислав Панев Кадър: БНТ
Владислав Панев
Кадър: БНТ

Според мен, в това положение е изключително трудно да се постигне бърза и съществена промяна. Основният акцент трябва да бъде върху възвръщането на доверието на обществото в правителството, защото без доверие няма как да се осъществят реформи. Това заяви заместник-председателят на ПГ на партията „Продължаваме промяната – Демократична България“ Владислав Панев при интервю за БНТ.

Отговаряйки на въпрос, той отбеляза, че постижението на България за влизане в Шенген чрез въздух и море е голям успех. От 17 години, откакто станахме част от Европейския съюз, ние не успявахме да се присъединим дори през въздух. Сега сме направили този крачка и се надявам, че пътят за влизане през сухопътните граници ще бъде много по-кратък. Вижда се светлина в края на тунела. Най-важното в момента за България е да реализираме реформите, да увеличим доходите, останалото ще дойде, заяви Панев.

През миналия юни Николай Денков и Мария Габриел бяха много мъдри, като бяха оставени да сформират кабинета. Надявам се, че по време на ротацията ще се случи същото. Името не е важно, важното е Министерският съвет да функционира. Имам някои забележки към министрите, въпросът е полуреформите да станат истински реформи, посочи заместник-председателят на ПГ на ПП – ДБ.

Когато беше попитан дали ПП – ДБ имат доверие в ГЕРБ, той отговори: „Винаги имаме едно на ум. Всичко може да се обърка по всяко време, но обикновено временните неща са най-стабилните“.

Владислав Панев коментира и ролята на ДПС в управлението на страната.

Самите ДПС заявиха, че не желаят да имат представители в изпълнителната власт. Що се отнася до регулаторите, според мен промените няма да могат да станат много бързо. Но тук трябва да има промяна и в правилата, по които се въвеждат промените, за да се предотврати практиката регулаторите да бъдат използвани като бухалки, заяви той.

По въпроса дали ДПС ще бъдат включени в евентуално коалиционно споразумение между ПП – ДБ и ГЕРБ – СДС, Панев отговори: „Не вярвам, че ДПС ще бъдат включени в каквото и да е споразумение. Но според мен е важно да има споразумение“.

Още актуални коментари – четете тук

предишна статияНастимир Ананиев, ПП-ДБ: Защо Борисов пенсионира „шотландския си боец“ Десислава Атанасова?
следваща статияЩе нахлува студен въздух. Максималните температури – до 4 градуса