валежи, дъжд

Днес от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Временно интензивни и значителни по количество ще са в Северозападна България и планинските райони. През нощта срещу четвъртък явленията ще продължат и постепенно ще обхванат и останалите райони от страната. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще остане топло, с максимални температури между 25° и 30°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен, по високите и открити части временно силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 23°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но до края на деня ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 20° и 23°.

предишна статияДнес вероятността за една от зодиите да се влюби в чужденец е голяма
следваща статияГълъбин Парушев, туроператор: Цените в Одрин са в пъти по-ниски от българските