Начало Водещи Иън Мънро за първи път в България

Иън Мънро за първи път в България

1116
Иън Мънро

Австралийският пианист и композитор Иън Мънро пристига за първи път в България, за да свири с Класик Арт струнен квартет и ансамбъл. Концертът ще се състои на 6 ноември, вторник в камерна зала „България”. Концертът е част от програмата „Дебюси, Мънро, Кьохлин и Крейн” и е с участието на Михаил Михайлов – валдхорна и Явор Добрев – кларинет.

Кариерата на Иън Мънро започва с поредица награди на конкурси в Испания, Италия, Португалия и Великобритания. От тогава до днес Иън е изнесъл 60 концерта в над 30 страни и записва за Hyperion, ABC classics, за Радио BBC и ABC. След като печели първа награда в международния конкурс „Кралица Елизабет” за композитори през 2002 година, неговите творби са изпълнявани от много водещи ансамбли в Австралия, Великобритания, САЩ, Австрия и Германия.

„Камерното свирене е в основата на всички върхове в музиката. Добрите музиканти споделят страст, израз на красота и емоция между себе си и публиката. Ние се стремим да обхванем разнообразни жанрове и да разгърнем идеите си. Благодарим на Иън, че се отзова на нашата покана и заедно ще творим красота на камерна сцена „България”, каза Кристиана Алипиева ръководител на КласикАрт квартет.

КласикАрт квартет е основан през 2017 година като още с първия си концерт представя произведение, написано специално за тях. Квартетът започва сезон 2017-2018 година под патронажа на Софийската филхармония и с мисия да покаже изключителни автори и музиканти. КласикАрт се гордее с богат репертоар, който включва както съвременни композитори, така и класици.

Музикантите на Класик Арт квартет са: Людмил Ненчев (цигулка), Цветелина Попова-Стайкова (цигулка), Евгения Димова-Бааджиева (виола) и Кристиана Генова-Михайлова (виолончело). Всички те заемат водещи позиции в големите оркестри в София, могат да се похвалят със сериозна автобиография и множество награди.

предишна статияДеми Ловато наистина иска да преобърне живота си след свръхдозата през юли
следваща статияРусия ще изучава Луната с роботи-аватари