Начало Водещи Издигнаха трибагреника с военен ритуал на паметника на Незнайния воин

Издигнаха трибагреника с военен ритуал на паметника на Незнайния воин

79
Издигнаха трибагреника с военен ритуал на паметника на Незнайния воин

В центъра на София започна официалната церемония за Трети март. Националният трибагреник бе издигнат с военен ритуал на паметника на Незнайния воин. В гробницата под него лежат мощи на герои от всички сражения, благодарение на които България извоюва своите свободата, национален идеал и суверенитет.

На днешния ден Родината ни чества 146 години свобода от османско владичество. По този повод навсякъде в страната се организират официални тържества и чествания.

Министър-председателят акад. Николай Денков участва в церемонията, отдавайки почит пред паметта на загиналите за свободата на България.

В тържествените прояви в столицата участват вицеприемерът и министър на външните работи Мария Габриел, кметът на София Васил Терзиев, заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на културата Кръстю Кръстев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, Огнян Герджиков, Симеон Сакскобургготски, народни представители, посланици и граждани.

Снимка: БНТ

Тържествената проверка (заря) по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. „Народно събрание“.

предишна статияЗапочва учението на НАТО „Северен отговор“
следваща статияКакви послания отправиха българските политици на Трети март?