Начало Новини "Дойче бан" предлага продължаване на трудовите преговори ...

"Дойче бан" предлага продължаване на трудовите преговори Стачката на машинистите в Германия засега приключи, а тази на наземния персонал на "Луфтханза" свършва утре сутрин

49
"Дойче бан" предлага продължаване на трудовите преговори
                                                                                                Стачката на машинистите в Германия засега приключи, а тази на наземния персонал на "Луфтханза" свършва утре сутрин

Германският железопътен оператор „Дойче бан“ (Deutsche Bahn) е предложил на синдиката на машинистите Ге Де Ел (GDL) възобновяване на трудовите преговори, съобщи говорител на жп компанията, цитиран от ДПА.

Ако синдикатът се съгласи, разговорите ще се проведат в понеделник, 11 март, допълни говорителят. От Ге Де Ел заявяват, че ще приеме поканата само при положение, че компанията представи ново и подобрено предложение за заплати. Синдикалистите поставят краен срок за изпълнение на това си условие до неделя.

Според информация от източници, запознати с преговорите, „Дойче бан“ е пояснила в писмо до синдиката, че не е отхвърлила предложението на посредниците за намаляване на седмичното работно време.

Последната 35-часова стачка на машинистите приключи днес на обяд. Тя причини огромни смущения в междуградските, регионалните и товарните услуги на „Дойче бан“. Разписанието на железниците няма да бъде възобновено напълно до утре, 9 март.

Ръководителят на Ге Де Ел Клаус Веселски иска бъдещите стачни действия да се обявяват с много по-малко предизвестие, отколкото сега.

Следователно е под въпрос дали „Дойче бан“ ще успее да състави друг основен график при следваща стачка. Веселски подчерта, че железницата вече няма да бъде надеждно транспортно средство.

Що се отнася до въздушния трафик, профсъюзът „Ферди“ (Verdi) възнамерява да продължи стачката на наземния персонал на германската авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) до събота в 08:10 часа бълг. време.

Превозвачът очаква да има закъснения и отменени полети в събота сутрин, след което въздушният трафик да се нормализира.

предишна статияХакери вадят пътната карта за „Турски поток“. Вътре са Борисов, Радев и Нинова
следваща статияТрикратният световен шампион Макс Ферстапен с "Ред Бул" ще стартира от първа позиция в Гран При на Саудитска Арабия във Формула 1