Начало България Хакери вадят пътната карта за „Турски поток“. Вътре са Борисов, Радев и...

Хакери вадят пътната карта за „Турски поток“. Вътре са Борисов, Радев и Нинова

119
Турски поток
Борисов, Путин, Ердоган и Вучич на откриването на „Турски поток“.

Компютърни хакери успяха да достигнат до пълен набор от документи, свързани с изграждането на газопровода „Турски поток“.

Разкритията дойдоха през Петко Петков, който обяви, че документите са били предоставени от групата „ИнформНапалм“.

Отделни източници съобщиха, че правителството на Кирил Петков търсеше в излишък пътната карта след смяната на правителството на ГЕРБ. Обаче той не можеше да бъде открит в енергийното министерство.

Срещи на високо ниво

Петков разкрива: „Документите, които притежаваме, изложиха тежки нарушения на българското и европейското законодателство. В тях се вижда, че още през септември 2016 г. руската страна е установила контрол над проекта „Турски поток“, като оказвала натиск върху българското правителство.”

Организацията „ИнформНапалм“

Петков разкрива още: „Организацията „ИнформНапалм“ разкри изпратена кореспонденция, която направи ясно, че контролът е бил установен чрез подтискащи действия върху българските длъжностни лица.”

Автентичност на данните

“Документите се оказаха автентични, подписани с име и подпис на бумага, а ние имаме дигитално копие на оригиналните материали”, каза Петков.

Геополитически проекти

Енергийният експерт Василев споделя: „Турски поток винаги е бил геополитически проект на Кремъл. Службите и Борисов бяха осведомени за това още от началото.“

„Предстои разкриване на още материали и информация, включително връзката между проекта „Турски поток“ и войната в Украйна“, довършва Василев.

Прочетете и други актуални новини тук

предишна статияИзраелски служители са обмисляли въоръжаването на цивилни в Газа в опит да се намери решение за охраната на хуманитарните доставки
следваща статия"Дойче бан" предлага продължаване на трудовите преговори Стачката на машинистите в Германия засега приключи, а тази на наземния персонал на "Луфтханза" свършва утре сутрин