Начало Водещи Депутатите гледат на второ четене промените в семейния кодекс

Депутатите гледат на второ четене промените в семейния кодекс

109
народно събрание
Снимка: БТА

Депутатите ще обсъждат на второ четене Законопроекта за промяна и допълнение на Семейния кодекс, представен от Десислава Атанасова и група народни представители от ГЕРБ.

Те са свързани с правилата за осиновяване – според направените предложения – информацията ще бъде събрана в Национална информационна система. Въвежда се и ограничение на възрастовата граница между осиновителите и децата – тя не трябва да е повече от 50 години.

Народните представители ще обсъждат и на първо четене Законопроектите за промяна и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, представени от ГЕРБ-СДС и “Възраждане”

В парламента депутатите трябва да гласуват окончателно промените в Закона за тютюневите изделия, според които продажбата на продукти, които са овкусени или имат добавени аромати за нагреваеми цигари и т.нар. вейпове, ще бъдат забранени.

Законодателната власт ще разгледа и още четири законопроекта представени от МС. Това са: Законопроект за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската комисия и Република България, Законопроект за ратифициране на Споразумението за финансов принос между Република България и Европейската комисия, Проект на решение за приемане на Изменение № 1 на Актуализиран проект за инвестиционен разход „Придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за ВМС“, както и Второ гласуване на Законопроект за промяна и допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България.

Още новини от деня – четете тук

предишна статияОкончателно: Данъчните оценки няма да се актуализират
следваща статияПроевропейското правителство на Доналд Туск получи вот на доверие в парламента на Полша